.̴.̶.̵.̵.̴.̷.̶.̸_̶_̵_̶_̶_̴_̴_̴_̶_̸_̸_̶_̴_̶_̸_̸_̷_̷_̴_̷_̸_̴_̵_̵_̸_̷_̸‚̴´̷ ̴´̴ ̷´̷-̴-̴-̵-̸-̸-̷-̴-̷-̷-̷-̴-̴-̴-̸-̶-̴-̶-̶-̸H̶e̷j̴,̵.̸ ̵ ̶,̸.̴.̴ ̷.̴ ̷ ̴ ̸´̸,̶ ̵.̴.̵.̴ ̷ ̷⁄̷σ̵ ̵,̴.̸ ̵.̷ ̶-̴℘̶ ̷,̶.̴.̸ϑ̴.̵•̴ ̷,̵.̷ ̸~̸ ̶,̶ ̷"̴-̷-̴-̴-̸-̶-̶-̸-̸-̷-̵-̵-̵-̷-̶-̵-̵-̶-̶`̴ ̵`̵ ̶`̷ ̸‚̸_̸_̷_̷_̸_̶_̸_̷_̴_̵_̴_̷_̵_̵_̷_̵_̴_̴_̸_̷_̸_̴_̸_̶_̵_̶_̷_̵.̴.̴.̸.̴.̷.̸.̸.̴

tisdag 2 februari 2016

Basinkomst - En Ny Mänsklig Rättighet.
-ÅÅÅÅH, vilken härlig hälsobringande slogan!
-Wja, vi väljer alla våra "strider",, att argumentera för/mot.
Vi har alla någon politisk fråga som återkommer. Endel nischar in sig på vänster eller höger aktivism-extremism, invandring, rasism, feminism, HBTQ-frågor, klimatförändringar, "barnen i Afrika"/tredje världen, hälsa, nyttig mat (GMOm.m.), djurens rätt och deras maträtter,, oj Ska inte börja som Emil Jensen nu, han gör det för övrigt bättre än mig, rimmar. Men som skrivet… alla har vi våra hjärtefrågor, kanske basinkomst är den mest naiva eller egoistiska eller excentriska.. ELLER den mest basala naturligaste av dom alla!.. Basinkomst kanske är lösningen på allting. Allting kanske bara skulle "lugna ned sig", då om alla slapp stressen att jaga pengar... Jag vet inte? . ..Men vad jag vet är att; jag ville ju bara få pyssla på med mitt utan att behöva bli nervvrak. Och även utan krav på att lyckas, jag vill inte bli folkkär, bara bli EAM-komponist.


. ..Det måste snart få finnas en lösning på att verkligen kunna få vara fri, på riktigt.. dock blir det en påver tillvaro, men det kompenseras av att man ändå får en relativ frid i sitt liv och tid till det som betyder något för den personen som väljer "friheten"/ att leva på sin basinkomst… till en början, för vad vet man,, om man bara får lugn kanske man kan utveckla en egen liten liten inkomstbringande verksamhet tack vare basinkomsten.


Gode ?G?u?d? hör vår bön, se till att politikerna och allmänhet tar tanken om basinkomst till sig.


Faktum är att jag tror inte att jag hade blivit så här.. (vad skall vi ta för ord nu da?) .. . "FÖRSTÖRD".. om en basinkomst smidigt tagit vid då man slutade gymnasiet, eller efter Folkuniversitetet som jag gick på fram till 1997.. nä det hade jag faktiskt inte..?. . Hade kunnat köpt mina syntar i tid ordnat en lägenhet.. i tid! Och rest från mörkret då jag behövde det o.s.v. Och mitt liv hade utvecklats något normalare. Möjligen att jag sluppit bli så här djupt melankolisk som jag är.
Känns som att jag håller något sorts "facit" i min hand vi det här laget.


Kanske jag är ett unikum?.. Att jag var så dUm(autistisk?) och tog min familjs uppmaningar och t.ex. David Bowie & Brian Eno eller filosofer som Diogenes på allvar att ägna mig åt konstnärliga och andliga grubblerier. Eller att jag rent av nästan identifierar mig med seriefiguren Frank.
För att efter 35 år i sådana filosoferande "spårsökande" 24/7 tankebanor bara påstås avbryta det/lägga ned det och inrutat börja jobba på ICA etc.
35år = år2008 då jag istället tvangs gå till psykiatrin för att be dom försvara min läggning. Men det förstod inte moderatregeringen då alla skulle vara så extremt inkomstbringande levande som döda + sådana UFO:n som mig, (det var faktiskt en tjej som kallade mig för det; UFO, och hon menade det!) utan det tog ytterligare årrrr innan sjukersättningen sattes in.

//// En något tillspetsad variant på: "Den som inte arbetar skall heller inte äta." Men i slutändan handlar det ju om att lyda order…  om det strider väldigt mycket emot ens eget upplevda inre kall. Alltså VÄLDIGT mycket strider emot det. Vilket man som (jag är så hygglig och kallar mig själv för) idiot och galen och lat och jobbig konstnärssjäl har svårt för, vilket (nu är jag snäll igen) tyvärr hör till. Men detta skulle inte märkas av i ett samhälle där basinkomstens "lika till alla"-princip råder. Utan bara -jaja han är hemma hela dagarna och pysslar med något, fine! ////

_

Psykiatrin vände och vred på mig: Du förstår vanliga konstnärer dubbelarbetar, dom har ett vanligt jobb sedan ägnar dom sig åt sin konst mellan arbetstimmarna/lönearbetet. Förklarade en psykiater till mig.. Jag kunde inte alls svara honom på det. Jag kan verkligen inte ta in en sådan ledande fråga. Jag satt bara tyst.


-Nähä den tanken finns inte i ditt huvud alltså, deltidsarbete???? Ja, mina ekonomiska problem var givetvis bara en av frågorna i min problembild. Sedan kommer hela min hämmade fobiska tvångs ångest neurotiska läggning ovan på det, innan det!.. • Efter en lång utredning var det konfirmerat! "Grabben" kan inte intressera sig för annat än konst, musik, elektronisk studioutrustning och då bara på en ytterst privat nivå, inte tänka sig att stå i musikaffär och sälja instrument till andra, nej nej, för då blir han utbränd p.g.a. meningslöshetskänsla, social fobi, extrem blyghet och en tro av att han är så ful så han helst springer och vill gömma sig på toaletten o.s.v. m.m.


Han har fullt med eget arbete, men är oanställningsbar,,, konstig kombination?. Han måste få bli befriad… släppas lös >> in i >> sin tankevärldsverkstad.. . • ° *´ Så synd bara att det blev så plågsamt det hela, behöva bli sjukförklarad av som jag ser det ett sjukt system. Jag är helt övertygad att framtidens folk kommer se tillbaks på detta samhällets arbetslinje som ett rent tortyrredskap. -Det låter ju inte klokt, menar du att man tvingade folk med egna (möjligen lite aparta) idéer arbeta emot sin vilja med andras idéer,, ujujuj det är tur att en är född på 2030-talet.
.Det är framtiden, mina vänner. Basinkomst.

OBS! Alla får, den som vill ha ett vanligt jobb vilket dom flesta ändå kommer att Ha, även om basinkomst införs, ingen vill leva på 8-10 000kr i månaden det är bara dårar som jag. Fast det är ändå mer än den sjukersättning jag har nu på 6787kr efter skatt.Eno is our "friend and father".

"our" = Konstnärernas, & andra som känner sig träffade.

"friend and father" = Likasinnad, förstående.


- - - 
På den engelska Wikipedia sidan om Brian Eno står detta som den sista punkten under "Personal life and beliefs" , där den första punkten är att han gifte sig 1967 o.s.v.

• "On 3 December 2015 Eno appeared in a filmed public forum in London, England, titled "Basic income: How do we get there?", about the benefits and need for a basic income. It was hosted by Basic Income UK and also included economist Frances Coppola and anthropologist David Graeber."
- - -


Tror verkligen att han är genuint intresserad av denna idé.
Brian Eno eller om vi skall vara grundliga,, Brian Peter George St. John le Baptiste de la Salle Eno är alltså själv musiker, kompositör, producent, sångare, bildkonstnär.. . Allmänt erkänd som skaparen av musikgenren ~ambient music~  Vilken han `kom på´ då han hade brutit benet och låg på sjukhus och lyssnade på en skiva han fått till tröst, dock ur en trasig stereo där bara ena kanalen fungerade + att skivspelaren var inställd på en låg hastighet så att den spelades för långsamt,, och han kunde inte kliva upp ur sjuksängen för det ond benet för att fixa problemet... Så han fick gott ligga där och lyssna till den "brutna" stereo-bilden i slowmotion, vilket han gick igång på och tycke var intressant då endel instrument försvann som låg i andra kanalen. Det var alltså då tanken på en minimerad ljubild dök upp. Utan rytm, melodi eller ens ackord, bara en lååång ton med lika lååång efterklang ibland.. .  .  han "gallrade" lite.. . kan man säga.

Väldigt terapeutisk musik, skönt för ett stressat sinne.

Den här till ex.  -  Neroli   -   Kan vara behövligt för personer men neuropsykiatrisk problematik.Jag tog en kort variant (en timme långt annars) av kompositionen för den fina animationens skull, det är bilder från en liten utvikbar poster som medföljer skivan…
-Ja, vad tror ni?  Enos engagemang i basinkomst-frågan kanske har sina anledningar, det är nog inte helt idébaserat att han valt att komponerar sådan här musik i massor faktiskt... Han passar nog bäst bland sina toner än någon annanstans. Kanske har en liten stressproblematik inom sig.Musiken är på.. . 


. ..nu är det bara en flyttank som saknas. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

Om

Mitt foto
Sweden
Är så ledsen över min ojämna energinivå ?..någon obalans mellan dopaminet och noradrenalinet .. ?? som... Vilket får till följd att jag orkeslöst skriver på blobbinlägg som skulle skrivits och laggts ut för två/3/IV.. . månader -år sedan. •Händelserna måste komma på rätt plats även om inte jag hinner vara i tiden med min blobg. Kan då,nu hända att det kommer gamla "nya" skriverier som läggs in där dom hör hemma i tidslinjen, vilket gör det svårt för eventuellt intresserade att se dessa?.. ! ..eftersom dom inte ligger högst upp i bob-listan när man går in på doggen. Så därför gör jag som så.. Att jag publicerar det gamla "nya" senkomna inlägget överst, alltså dags dato.. . Så får det ligga där några dagar. . . tick tack tick´ SEDAN sÅ arkiverar, sorterar jag in det, dem på sin rätta plats >där>>då det inträffade, kanske fyra månader sedan..?. . Materialet må vara rörigt,. men moset måste åtminstone vara "tabelliserat"........ -Bara för att detta sega psyke inte är i fas, med nutiden, så blir det så. ~Så ni vet. Denna glodb kommer aldrig vara aktuell, riktigt... . .. men har heller inga ambitioner att vara någon "mode-oglbare".

-Vill du säga mig någonting? >>> skrivabrev@gmail.com

-

Etiketter

? ?PSYKOS? `*ETT TIPS*´ 0 kr. Agatha Christie Akvarell Alexandra E Lindh Allkonstverket Alopecia Areata Andlig utveckling Anhedoni Animerad film Apati Aphex Twin Arbetet Aromaterapi Art´s Birthday Party Atarax Ateljén Atypisk autism Aurélia Thierrée Australien Autechre Autismspektrumtillstånd Autodidakt Automatiserade tillvägagångssätt Avantgarde Balans i Tillvaron Barndomsminnen Basinkomst Beethoven Befriande! Behov Bengt Lagerkvist Benzo Besvikelse Bird By Snow Blod Blogga Boendet Bohol Boken Brian Eno Buchla Budskap Böcker Chaplin Chocolate hills Christopher Chaplin Circuit bending Collage Cykla Dan Fröberg Dans Dansföreställning Databugg David Bowie Depression Dessa Huggormsyngel Detaljer Detektiv Djur Dokumentär Dopaminbrist Drill 'n' Bass Drömmar DU Död Döden EAM EarthCam Eklektiker Ekonomi Ekvatorn El Azizia Elektronik Elektronisk Elektronmusik Elijah Wood Ellinor Olovsdotter EMS Ensamheten Eteriska oljor Evigheten Existentiell ångest Facebook FAKTA Fantasy FAR FEL Film Filosofi Fixa idéer Flunitrazepam mylan Form Eko Foto Frihet Frustration Fullkorns underhållning Fylkingen Fysisk teater Fysiskt välbefinnande Fågel Färgterapi Försvarstal Försäkringskassan Förtydligande Förtätade intellektuella krumbukter GGGalgHuMoRRR Goombay Dance Band Gotland Gott Nytt År..? Grattis!!! GUD Habilitering HAT Hinder HITLER HJÄLP HSP Humor Hype Machine Hypnagoga Hallucinationer Hälsoprylar I natten Idioter IDM Iggy Pop InspiratioN Instrumentbygge Jacques Werup Jag . Är . Helt . Lugn . JAG ÄLSKAR DIG James Thierrée Jesus Jim Henson Jonas Sjöstedt Josefin Nilsson Jukka Korpi Kläder KMH Kning Disk Komposition Kompressor Konsert Konst Konstnärliga tillvägagångssätt Konstnärsmaterial Konstteori Kontraproduktivt beteende Korg Polysix Krautrock Kreativitet Kritik Kyle Bobby Dunn Känslodrabbat Kärlek Landsflykt Lars-Gunnar Bodin Laurie Spiegel Lazarus Leif Elggren Leonard Cohen Lhasa de Sela Libyen Liv Live elektronik Livet Ljudkonst Ljusdesign Ljusterapi Lotta Barlach Lou Reed Luftfuktare Lyrica M.C. Escher Magi Magnus V. G. Wallin Mat Matti Bye Mattias Olsson MDT Medicin Mellan hopp och förtvivlan Mental ohälsa Metafysik MIN STUDIO Modellandskap Moderatdjävlar Modulsyntar Montage/Ljus-Tavla MORD Mordförsök Musik Musikakustik Musikinstrument Muskelsvaghet Naturen talar Negativ stress Nervsammanbrott Nycirkus Ofrivilligt självmord Oljemålning ONDSKA Oro Orättvisa Panik Panikattack Papegoja Paranoia Paranormalt Performance Pionjär Plagiat Platform Stockholm Poesi Poirot Politik Politikerförakt Promenad Protest Psykiatrin På promenad Pär Lagerkvist Radio Radioaktivitet Recycle design Resa Richard D James Rita RYMDEN Rädslor Sade Sanna Ehdin Scenografi Sci-Fi Serge Sheriff Siffror Sjukdom SJÄL-porträtt Självmord Självobservation Skada Skrivande SkräcK Skulptur Skådespelare Släkten Smärtschema Social fobi SOLEN Sonar Stockholm Sorg Spikkudde Spökdjur Squarepusher Steampunk Stress Studioutrustning Svart Svek SY Symbolik Synestesi Sång-texter Södra teatern Sömn TACK för förståelsen ✯ Tarsius Teater Teckning Teknik Teknikens under Text-ljudkomposition TID Till SALU Tokryck Tom Campbell ton i ton Tradera Trent Reznor TRÖTTHETEN TV Tvångshandlingar Tvångstankar Twin Peaks Tyskland Undvikande Utmattningsdepression Utrotningshotad Var GLAD Varför? Verkligheten Verklighetsflykt Vetenskap Victoria Chaplin Visdom Voxra Vånda Vänskap Värmerekord Wendy Carlos Woody Allen www Ångest Ångestnivåhöjning Återkallandet av kraft
.

Hela ditt trasiga psyke... .. . Slut ögonen • • och - - stirra in i musiken.


Klicka På - HhÄäRr - pÅ för att komma till listan för att lyssna.
.

Följ via e-post

Konst bloggar BlogRankers.com Blogglista.se Konst Kultur
Reggad på Commo.se länkkatalog Favoritlistan.se
Nätets bästa sajter!
Blogg Topplista
Twingly BlogRank 1000länkar.com - gratis länkkatalog

Translate this site......!!!!!!!

• °