.̴.̶.̵.̵.̴.̷.̶.̸_̶_̵_̶_̶_̴_̴_̴_̶_̸_̸_̶_̴_̶_̸_̸_̷_̷_̴_̷_̸_̴_̵_̵_̸_̷_̸‚̴´̷ ̴´̴ ̷´̷-̴-̴-̵-̸-̸-̷-̴-̷-̷-̷-̴-̴-̴-̸-̶-̴-̶-̶-̸H̶e̷j̴,̵.̸ ̵ ̶,̸.̴.̴ ̷.̴ ̷ ̴ ̸´̸,̶ ̵.̴.̵.̴ ̷ ̷⁄̷σ̵ ̵,̴.̸ ̵.̷ ̶-̴℘̶ ̷,̶.̴.̸ϑ̴.̵•̴ ̷,̵.̷ ̸~̸ ̶,̶ ̷"̴-̷-̴-̴-̸-̶-̶-̸-̸-̷-̵-̵-̵-̷-̶-̵-̵-̶-̶`̴ ̵`̵ ̶`̷ ̸‚̸_̸_̷_̷_̸_̶_̸_̷_̴_̵_̴_̷_̵_̵_̷_̵_̴_̴_̸_̷_̸_̴_̸_̶_̵_̶_̷_̵.̴.̴.̸.̴.̷.̸.̸.̴

fredag 6 januari 2017

`Gott Nytt År´..?. . med lite Nycirkus & musik av Charlie Chaplins barn+ branbarn.. å lite HITLERDär av, en av, skulle jag tro, anledningarna... till att jag blivit så här. . . eller fått lättare för att saker fastnar,, får en överdriven betydelse,, .. Att saker blir så laddade av ont och gott, lite svart-vitt tänkande.. beroende på olika: datum, platser, händelser, former, färger, åsikter osv...
-Ja alltså p.g.a. det att jag råkar vara född samma dag som världshistoriens värsta massmördare - Adolf Hitler - Den 20:e april.  För att lixom väga upp ondskan med något gott så sa mina föräldrar till mig när jag var liten att; ja men Charlie Chaplin är ju född samma dag, ÅXÅ den 20 april.... √ilket visade sig var eN LÖGN.. . Han är född den 16 april! Men jag levde ju i god tro att jag delade födelsedag med både en dåre och en komiker.. så det var ju balanserat, ändå. Men när jag började dubbelkolla saker i tonåren så kom ju sanningen.. Nä˙˙, det var bara Hitler & Jag `;-/// ....  Mnja, och Björn Skifs visade det sig, men han vägde ju inte riktigt upp mot ADOLF direkt.... OK, men en liten push i  fel riktning har nog min tvångsartade personlighet fått i och med detta, det att jag hela tiden noterar när & var & hur & vem som gör/händer/blir på vissa datum/klockslag/gatuadresser/koder/priser/serienummer osv,, bara så ni vet, om jag börjar bete mig underligt så kan det bero på att jag T.EX. fått reda på när ni är födda. AHA, samma månad (när det är som värst, behöver inte vara samma dag ens) som den idioten, eller något annat som får mig att må illa till mods, men det beror oftast på människor som jag blivit besviken på,, så kommer jag att börja undvika denne nya helt oskyldiga människa eller ett sammanhang eller plats osv. osv. osv. MEN, jag bör tillägga att det kan "läka ut" en del av de mörkaste av tvångstankar efter en tid, om det motbevisas att det inte var så ont som det visade sig för mig från början. Fast det är och förblir ett stort problem för mig, dessa tvångstankar, de kan förstöra väldigt mycket! Så är det också en av orsakerna som ledde till att jag blev sjukskriven.
Dessa otursdrabbade situationer har ofta drabbat mig och kommit att fasta (och växa sig extra starka) för att de har inträffat då jag varit i ett ibland extremt skört tillstånd.. Och det började alltså med att jag föddes den 20:e april. sedan har det lagts till fler och fler "ömma punkter". . .  Mycket namn har det blivit, vill inte skrämma bort någon så jag ger inga exempel, men jag vill inte ha att göra med personer som heter likadant som vissa anställda bödlar på Försäkringskassan och ARSLEN i moderatregeringen, Om Vi Säger Så. Som fullständigt torterade mig i 4 års tid med frågan: är han sjuk eller frisk är han sjuk eller frisk är han sjuk eller frisk är han sjuk eller frisk. JAG! ÄR! SJUK! ERA! JÄVLAR! Jag har blivit sjuk i huvudet för att ni är sjuka i huvudet!! ! Satans SVi!i!i!N. (-Nja, det var väl du som var sjuk i huvudet först va..?.. -Jag är inte så säker på det..dU. Höna eller ägg höhöhöö..)

-JahapP. Dom här mÄrKliGAa små händelserna i liveEet som formar en till den man är, simple as that´

(Om någon vill fördjupa sig i vad dom där 4 åren av Förintelsekassaetortyr var om, kan man göra det HÄR BORTA.)

//Kanske det är ännu värre vem man kommer att dela dödsdag med, ba stå vid pärleporteN med tja vem skall vi säga, Åh fY Satan dEn moderata socialförsäkringsministern ULF KRISTERSSON, fy i helvete,, men han skall ju gå direkt till HELVETET utan att passera Gå, den JÄVULEN!!!!!...... mummelmummel,,,,  Fan jjag skulle strypa honom framför sankte Pär, men då skulle väl jag oxo hamna i helvetet, fast man kan ju inte strypa en redan död människa?! AJAh ../ Delad dödsdag kan ju faktiskt bli med vem som helst när som helst. Variationsmöjligheterna är av ett lite lite breddat slag,.. Alla börjar på 0 men alla slutar inte på 100 och orsakerna är, hur det kan gå till är flera... meNÅÅÅÅÅÅh.. nU.!!!! Men !OBS! Max du kommer inte att stå och plinga på pärleporten med ett par personer, enligt Bibeln skall alla ingå i himmelriket på en gång (inte en efter en enligt dödsdag i almanackan) oberoende när någon dör, det är ett intressant trolleritrick˙.Men det är ju det där med tiden, det finns ingen tid i himlen jämfört med jorden snurr´´ så det blir någon liten omärkbar förskjutning där.. så det kommer inte att märkas, att någon varit död..? .. .eeeeeh,’ alltså,,,//

Tillbaks.

Men vad vet man, kanske hade varit värre att bli född på Jesus födelsedag, då kanske man hade varit tvungen att revoltera mot det..?! eeeeh,.,.,. nä det hade du inte gjort.

-Jamen se på faN! Jag kollade upp när Idiot Ulf KRIStersson var född, >> 29 december, 5 dagar ifrån Frälsaren själv, sååååå määääärkligt. Ja, det var ju kusligt. Finns det någon fläng terrorbalans eller vad fan det heter, fel ord. i det här?? JAAAAG som då är godheteN själv är född på samma dag som Hitler och ULF-jä√eln nästan på Julafton..?!?!??!?!

✄- - - -  Ok, cut it-DÅ SÅ... fortätter vi, MED DET DET SKULLE HANDLA OM DETTA INLÄGG >>>> jag har grävt ner mig lite i Chaplins avkommor - barn och barnbarn -


Men förs Charlie själv! Här har någon adderat kompositören Hans Zimmers ödesmättade komposition som i original var soundtrack till filmen Inception,, (vilket (om vi skall prata död) jag tror blir det stycke musik som kommer att "överleva honom" / bli ihågkommen för. Ok lyssna nu och ta åt er/ hjärntvättas av diktatorns tal,, ibland vore det bra med lite diktatur om det var av det här slaget.  Vi får hålla tummarna att det blir ett?!?!?!?!?! `Gott Nytt År*´´´  ,,,gott nytt år..? -Hurmpf, det tror jag så mycket jag vill på,,


Detta klassiska tal, alltid aktuellt. Ur filmen "Diktarton" som totalförbjöds i Nazityskland, så klart. Djärvt av Chaplin att göra en sådan här parodi/ motpropaganda mitt under brinnande krig. Hitler lär ha sett filmen men ingen fick reda på hans reaktion på "Diktatorn". Chaplin lär ha sagt: "Jag skulle ge vad som helst för att få veta vad han tyckte om den".  Märkligt att två så skilda personer kan finnas i samma värld. Dom var ju födda nästan exakt samtidigt, båda 1889 i april med bara dom där 4 dagarna mellan sig 16:e .... 20:e. En blir komiker & en annan massmördare. Tänk en sådan rik värd vi lever i, vilket spektrum! Skratta eller gråta?! Fy fa..
-Ok, originalet oxo da:


. ..Nu går vi vidare! Just det ja, det skulle vi säga ja>>>  Fira in det nya året med lite NYcirkus, KANSKE??!! ! (Ursäkta överspändheten.) Om bara Försäkringskassan hade hajat det lite tidigare att jag har en konstnärssjäl & ett anlag som stryker runt i släktens gener. Anlag för flum, det går inte arbeta då med Vad soM hElsT.. A Jag är så jävla tillmötesgående när jag kallar min konst för flum, vilken den aBsolut inte alls är ,men för att gemene dumskalle skall förstå. (åförlåt att jag är så nedvärderande) Jag ser konst i allt, men nu råder det mera en ingenjörsinställning till skapandet tycker jag. Får jag för mig ibland. Man skall bara tänka fram allt och sedan till brädgården/ELFA och inhandla allt som krävs och sedan från tanke till handling. Jag går dnalbi baklänges ,, och förlitar mig på kaosmagi ≈ ... från handling till tanke (så kallat efterkonstruktion, pja..)  blir det då,,  -Vadå, ologiskt? Låta det undermedvetna/fantasin i de "sopkassar" man har runt omkring sig styra,,  Sopor ≈ Affektionsvärde = Fantasi ≈ Kaosmagi = Konst... ,.,.,.,.,,låta styra ..en …mot…. avgrunden säger någon Einstein där ute. Nä för Einstein sa: "Logik tar dig från A till B. Fantasi tar dig var som helst." ...&  Logik + Fantasi kan det ju bli riktigt explosivt >>>...   ...som dessvärre möjliggjorde atombomben, det där kan vi!...

✄- - - -


Dottern Victoria Chaplin född 1951 nycirkus artist tillsammans med sin make Jean Baptiste Thierrée med sin osynliga cirkus "Le Cirque invisible" . ..Innan jag blev så här nedstämd, ELLER innan jag blev till den jag ÄR innerst inne kanske är riktigare att säga, eller ,det är svårt att säga, ,då på 90-talet, ,då jag lyckades vara ute bland folk, sitta i bänkrader, så såg jag dem uppträda på Kulturhuset. Klart det var när jag arbetade där i huset (som konstpedagog) så det var ju nära & lätt att få tag på biljetter på en lunchrast... Träffade oxo en fotograf på föreställningen som jag köpte några, 4st originalfotografier som han framkallade, stora svartvita, dom ligger väl arkiverade i någon låda långt in under bakom på sidan glömda någonstans, får hitta dem igen! ..leta leta.

Här är bara roligt! Nycirkus med Chaplins dotter, barn nr 9 i en barnaskara på 11., var av dom sista 8 var med hans 4:e och slutgiltiga "döden skiljer oss åt-fru" >>> Oona O'Neill.

..En till, kort förtydlings-video från samma föreställning, möjligen vid ett senare tillfälle, dom har turnerat med samma föreställning i över 20 år och utvecklat den lite,. bit för bit:


Victoria Chaplin dotter: Aurélia Thierrée född 1971 "recyclade" den sceniska ådran, recyclade?, hon har väl uppdaterat den lite på sitt sätt, Max?.. Här uppträder hon:


Oj, nu börjar det bli för många exempel här, en av mina svagheter, jag kan inte begränsa mig.. .  .    . Eller det kanske är ett tecken i tiden, det ligger i IT-tiden.


Även Victoria Chaplins son, Aurélia lillebror - James Thierrée, född 1974,, som oxo gått i morfars & mammans spår.. och som han går.. Här har vi Charlie upp i dagern. Här kanske det mer kan etiketteras som "fysisk teater" istf. nycirkus... Fysisk teater, den gengren är väldigt härlig tycker jag, helt ordlös men ändå berättande, poetisk drömlikt berättande.. skall inte förväxlas med lixom barnteater.. utan det är en sublim ordbefriad variant av teater.

Stopp nu!
Det var ett par barnbarn det.  Men nu tillbaks till Charlies barn - den sistfödde Christopher Chaplin född 1962 då Charlie var 73 år!  Christopher skiftade fokus från skådespeleri till att komponera musik, ca 2005.. vilket han gjorde rätt i tycker jag. (Musik, den högsta av konstformer, som endel säger) Och lite omväxling är väl på sin plats.. Det verkar som alla 11 Chaplins barn höll på med något sceniskt/ skådespelare och liknande.. . • ° Frukten faller inte långt från trädet, säg. Klart alla barnen hade ju redan ekonomisk trygghet så då kan dom ju lugnt skådespela vidare, men nog fanns det anlag oxo O jA!

8 av dom 11 Chaplins barn lever fortfarande, men jag valde att skriva om dessa två,  Victoria (för att jag var på hennes föreställning) & Christopher (för att han är komponist). . + dom tycks vara mest aktiva idag som i dag är..?

Allafall så, nu den yngste av Chaplin-barnen ,aktuell med sin första solo-skiva, kom ut i oktober 2016.
/En inflikning/ Är det så att det sker en växelverkan,, att om föräldrarna är konstnärer och dennes uttryck är  "Humor" så blir barnets (om den oxo blir konstnär) uttryck mera "Ångest/drama".. . ? Eller handlar det om upptagna "revir",  det går lixom inte att toppa humorikonen Carlie Chaplin, hans far. (Men Max Victoria gör ju det bra ändå, va..?) Dock går det fint om det får gå en generation.. se på barnbarnen, se Aurélia Thierrée och  James Thierrée han är ju en kopia av Charlie! En väldigt så där fysisk, sprattelgubbe..Albumtiteln: Je suis le Ténébreux ... som i Google översätt blev - jag är mörk/dyster..


. ..ja, det finns ju många anledning till att mörkna..
Den där sympatislogan som spred sig över världen för satirtidningen Charlie, ni vet,, har han tydligen fastnat för och gått loss på, inte så långsökt konstigt, nä. Förståeligt att han associera till sig själv där.


Här. Två st. album video teasers:
Lyckat hur hans högra öga lyckas synas så bra även mot slutet av fallet mellan hans tumme och pekfinger, perfekt kameravinkel där, menar det kunde ju ha skymts, blicken fick stirra ända ut i kanten.

Märkligt lik Christopher Lee... t.o.m. sned näsa.. jajaJAJA,´ sånt händer.. lookalikes.


Han verkar ju inte helt oäven,  rätt så bra tryck och tyngd.. .  Han skivdebuterar, med sin första egna skiva alltså vid 54 års ålder. Det är bra att ha tänkt efter lite före!  TY!!!! det är ju mycket skit som spelas in och ges ut av massa miffon i 20-årsåldern.

Kanske jag kan känna att det är lite grunt, skulle kunnat vara en rikare textur i disharmonierna,, men det duger gott. Och det är ju en fråga om smak/genre mera. Det här är riktigt bra experimentell mörk elektronisk ambient musik,, eller som små dramer med textfragment och olika dramaturgiska grepp i ljudbilden, ibland ser jag för mitt inre en Charlie Chaplin på håll.. . som nu har hamnat i lite fel film... Christopher använder sig av en bra kontrastverkan ibland i hur han ställer olika klanger mot varandra.

Lyssna på hela skivan på Spotify, det bådar gott,,  verkligen bra att han tillslut insåg att han skulle släppa skådespeleriet, att försöka toppa sin far, som oxo alla dom andra 10 syskonen hållit på med, fall ut i musiken nu Christopher ChapLee, Chaplin! Lustigt, en namne,, drar sig olika namn till olika liv/utseenden där dom lixom passar..? -Det är en Christopher det där,, dom där två.

Christopher Lee - R.I.P. by the way.. † 2015  Tack för all din iscensatta ondska ***** Det är på film ondskan hör hemma och inte i verkligheten (i bl.a. politiken).

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

Om

Mitt foto
Sweden
Är så ledsen över min ojämna energinivå ?..någon obalans mellan dopaminet och noradrenalinet .. ?? som... Vilket får till följd att jag orkeslöst skriver på blobbinlägg som skulle skrivits och laggts ut för två/3/IV.. . månader -år sedan. •Händelserna måste komma på rätt plats även om inte jag hinner vara i tiden med min blobg. Kan då,nu hända att det kommer gamla "nya" skriverier som läggs in där dom hör hemma i tidslinjen, vilket gör det svårt för eventuellt intresserade att se dessa?.. ! ..eftersom dom inte ligger högst upp i bob-listan när man går in på doggen. Så därför gör jag som så.. Att jag publicerar det gamla "nya" senkomna inlägget överst, alltså dags dato.. . Så får det ligga där några dagar. . . tick tack tick´ SEDAN sÅ arkiverar, sorterar jag in det, dem på sin rätta plats >där>>då det inträffade, kanske fyra månader sedan..?. . Materialet må vara rörigt,. men moset måste åtminstone vara "tabelliserat"........ -Bara för att detta sega psyke inte är i fas, med nutiden, så blir det så. ~Så ni vet. Denna glodb kommer aldrig vara aktuell, riktigt... . .. men har heller inga ambitioner att vara någon "mode-oglbare".

-Vill du säga mig någonting? >>> skrivabrev@gmail.com

-

Etiketter

? ?PSYKOS? `*ETT TIPS*´ 0 kr. Agatha Christie Akvarell Alexandra E Lindh Allkonstverket Alopecia Areata Andlig utveckling Anhedoni Animerad film Apati Aphex Twin Arbetet Aromaterapi Art´s Birthday Party Atarax Ateljén Atypisk autism Aurélia Thierrée Australien Autechre Autismspektrumtillstånd Autodidakt Automatiserade tillvägagångssätt Avantgarde Balans i Tillvaron Barndomsminnen Basinkomst Beethoven Befriande! Behov Bengt Lagerkvist Benzo Besvikelse Bird By Snow Blod Blogga Boendet Bohol Boken Brian Eno Buchla Budskap Böcker Chaplin Chocolate hills Christopher Chaplin Circuit bending Collage Cykla Dan Fröberg Dans Dansföreställning Databugg David Bowie Depression Dessa Huggormsyngel Detaljer Detektiv Djur Dokumentär Dopaminbrist Drill 'n' Bass Drömmar DU Död Döden EAM EarthCam Eklektiker Ekonomi Ekvatorn El Azizia Elektronik Elektronisk Elektronmusik Elijah Wood Ellinor Olovsdotter EMS Ensamheten Eteriska oljor Evigheten Existentiell ångest Facebook FAKTA Fantasy FAR FEL Film Filosofi Fixa idéer Flunitrazepam mylan Form Eko Foto Frihet Frustration Fullkorns underhållning Fylkingen Fysisk teater Fysiskt välbefinnande Fågel Färgterapi Försvarstal Försäkringskassan Förtydligande Förtätade intellektuella krumbukter GGGalgHuMoRRR Goombay Dance Band Gotland Gott Nytt År..? Grattis!!! GUD Habilitering HAT Hinder HITLER HJÄLP HSP Humor Hype Machine Hypnagoga Hallucinationer Hälsoprylar I natten Idioter IDM Iggy Pop InspiratioN Instrumentbygge Jacques Werup Jag . Är . Helt . Lugn . JAG ÄLSKAR DIG James Thierrée Jesus Jim Henson Jonas Sjöstedt Josefin Nilsson Jukka Korpi Kläder KMH Kning Disk Komposition Kompressor Konsert Konst Konstnärliga tillvägagångssätt Konstnärsmaterial Konstteori Kontraproduktivt beteende Korg Polysix Krautrock Kreativitet Kritik Kyle Bobby Dunn Känslodrabbat Kärlek Landsflykt Lars-Gunnar Bodin Laurie Spiegel Lazarus Leif Elggren Leonard Cohen Lhasa de Sela Libyen Liv Live elektronik Livet Ljudkonst Ljusdesign Ljusterapi Lotta Barlach Lou Reed Luftfuktare Lyrica M.C. Escher Magi Magnus V. G. Wallin Mat Matti Bye Mattias Olsson MDT Medicin Mellan hopp och förtvivlan Mental ohälsa Metafysik MIN STUDIO Modellandskap Moderatdjävlar Modulsyntar Montage/Ljus-Tavla MORD Mordförsök Musik Musikakustik Musikinstrument Muskelsvaghet Naturen talar Negativ stress Nervsammanbrott Nycirkus Ofrivilligt självmord Oljemålning ONDSKA Oro Orättvisa Panik Panikattack Papegoja Paranoia Paranormalt Performance Pionjär Plagiat Platform Stockholm Poesi Poirot Politik Politikerförakt Promenad Protest Psykiatrin På promenad Pär Lagerkvist Radio Radioaktivitet Recycle design Resa Richard D James Rita RYMDEN Rädslor Sade Sanna Ehdin Scenografi Sci-Fi Serge Sheriff Siffror Sjukdom SJÄL-porträtt Självmord Självobservation Skada Skrivande SkräcK Skulptur Skådespelare Släkten Smärtschema Social fobi SOLEN Sonar Stockholm Sorg Spikkudde Spökdjur Squarepusher Steampunk Stress Studioutrustning Svart Svek SY Symbolik Synestesi Sång-texter Södra teatern Sömn TACK för förståelsen ✯ Tarsius Teater Teckning Teknik Teknikens under Text-ljudkomposition TID Till SALU Tokryck Tom Campbell ton i ton Tradera Trent Reznor TRÖTTHETEN TV Tvångshandlingar Tvångstankar Twin Peaks Tyskland Undvikande Utmattningsdepression Utrotningshotad Var GLAD Varför? Verkligheten Verklighetsflykt Vetenskap Victoria Chaplin Visdom Voxra Vånda Vänskap Värmerekord Wendy Carlos Woody Allen www Ångest Ångestnivåhöjning Återkallandet av kraft
.

Hela ditt trasiga psyke... .. . Slut ögonen • • och - - stirra in i musiken.


Klicka På - HhÄäRr - pÅ för att komma till listan för att lyssna.
.

Följ via e-post

Konst bloggar BlogRankers.com Blogglista.se Konst Kultur
Reggad på Commo.se länkkatalog Favoritlistan.se
Nätets bästa sajter!
Blogg Topplista
Twingly BlogRank 1000länkar.com - gratis länkkatalog

Translate this site......!!!!!!!

• °