.̴.̶.̵.̵.̴.̷.̶.̸_̶_̵_̶_̶_̴_̴_̴_̶_̸_̸_̶_̴_̶_̸_̸_̷_̷_̴_̷_̸_̴_̵_̵_̸_̷_̸‚̴´̷ ̴´̴ ̷´̷-̴-̴-̵-̸-̸-̷-̴-̷-̷-̷-̴-̴-̴-̸-̶-̴-̶-̶-̸H̶e̷j̴,̵.̸ ̵ ̶,̸.̴.̴ ̷.̴ ̷ ̴ ̸´̸,̶ ̵.̴.̵.̴ ̷ ̷⁄̷σ̵ ̵,̴.̸ ̵.̷ ̶-̴℘̶ ̷,̶.̴.̸ϑ̴.̵•̴ ̷,̵.̷ ̸~̸ ̶,̶ ̷"̴-̷-̴-̴-̸-̶-̶-̸-̸-̷-̵-̵-̵-̷-̶-̵-̵-̶-̶`̴ ̵`̵ ̶`̷ ̸‚̸_̸_̷_̷_̸_̶_̸_̷_̴_̵_̴_̷_̵_̵_̷_̵_̴_̴_̸_̷_̸_̴_̸_̶_̵_̶_̷_̵.̴.̴.̸.̴.̷.̸.̸.̴

tisdag 11 februari 2014

..."NU". . . "Art´s Birthday Party"... "NU". . . ,jo jag vet,, strax! D har varit så många "Nun" nyss som viktiga faktiskt varit, och pockande  "Straxar" ..., jag ungefär tagit itu med.


(Jag försökte vara med på bild men jag ville inte.)


T.ex..gått på konsert och träffat en och annan kollegial person. Jag har dvs. Arbetat
Det var "Art´s Birthday Party" på Södra teatern/Kägelbanan, 24-25 januari. Konstens födelsedag firades med en mängd olika musikaliska uttryck, kanske lite extra i år eftersom även Elektronmusikstudion (EMS) i Stockholm slog ihop sitt 50-års jubileum med "födelsedagsfesten".

//Det var så här att >>> Den 17 januari 1963 deklarerade den franske Fluxus-konstnären Robert Filliou att konsten föddes en miljon år tidigare när någon tappade en svamp i en hink med vatten. På så sätt blev det datumet Konstens födelsedag – Art's Birthday. <<<
• Några möten: Välkomnades tillbaks till EMS av Elektronmusikstudions nye ingenjör, Daniel Araya som nu har ersatt den tidigare legendariske studioingenjören Göran Svensson. Han berättade ingående om uppdateringar som skett i alla studios, ligger som vanligt längst fram i den absoluta spetsen> världsledande vad det gäller högteknologisk studioutrustning... "-Boka en tid, och börja jobba där igen!"  "-Ja jo.. .."  (Jag arbetade rätt intensivt där mellan 94 -03.. . , då jag komponerade musik till diverse dansföreställningar och samarbetade med Anders Bennysson i våran modulsynt-duo "Kreti och Pleti" m.m.) ...Att jag lade märke till honom i dunklet på Kägelbanan var när hans Entusiasm spillde över över en låt som DJ:n spelade. "-Denr låten!!!!.. Det var deN som fick mig att verkligen gå in för elektronisk musik.", sa han... "-Jag har två exemplar av skivan, en som spelas och en orörd, plomberad!" -Ok,.. givetvis..!. . 


• Knöt en ny bekantskap med den ansvarige för -Fylkingen Records- oxo, Daniel Rozenhall.. en sympatisk, extremt talför kille!.. .  Han var så pass "på" att tyckte sig tvungen att förklara att "-Alltså jag försöker inte stöta på dig eller så, jag är inte homosexuell!" -Nej nä, det är lugnt.* Musikvolymen var i ~dansläge~ så mycket av hans ordflöde försvann tyvärr bort. Vi kom fort in på psykologi/relationer och det blev något av en spegling,, eller av den "skär√a" ord jag hörde, så fann jag att vi båda befann oss på autismspektrum-skalan.. och medlemmar i musik & konstföreningen !Fylkingen! var vi båda oxo.  
Han skulle/skall ringa om något liknande mastodont-jippo äger rum framöver... . .  Gör det,, jag själv känner mig som mest lugn då det är överdrivna tillställningar med massa små delmoment/händelser, (oöverblickbart) så att man bara kan gå och "brusa" runt.. . ‚´.;,. - Dom får gärna gasa på ordentligt med rökmaskinen oxo.. . 
Hade inför denna kväll tagit mig en Lyrica innan jag gick hemifrån för att dämpa stresskänslor.


°
Dom står ju still . . Zzzz.. Inte så var det ju . Aldrig. Tänk livet rör ständigt på sig HAHA. (vilken insikt, fast jag känner mig som en stillbild..?. inget roligt alls.)  . Litet videofragment nedan. Kompositionen var inte bara av hypnotisk karaktär, men tillräckligt för att min handhållna kamera skulle sjunka ned i knät. Det sprakade & strobbade något väldigt ett tag!. 
Satt längst bak i lokalen (av socialfobiska skäl, behöver jag påpeka det?,  På samma rad några säten bort, kanske 7, satt Leif Elggren oxo,. eeeh,. .) så dopplereffekten (själva poängen) försvann lite (Högtalarnas cirkulerande spridning av ljudet.) , det var ju dumt.  -Ja. Men hypnosen funka, bra!

Jo = Gordon Monahan (i mitten) fick hjälp av tre dansare att svinga ut sin komposition mot åhörarna, högtalare +lampa var fästa längst ut på linan. Den främste av dansarna heter Per Sacklén, vet jag i alla fall, de andra två  (tjej & kille) har jag ej namnen på.. .  


• Per Scaklén berömde jag efteråt för hans uthållighet i sin medverkan i Monahans komposition. Att stå och svinga runt den där högtalaren+lampan.. . Runt runt som ett lasso,, runt runt i nästan 40 min!( som var styckets längd.) Bara hålla händerna ovanför huvudet i 5min. är ansträngande. Han sa: " -Man får förtränga smärtan" -javisst, precis, förstår, tacK.

/Framförallt får man inte tänka på vad man gör, då blir allt jobbigt, tänker jag... nu.  ????  Jag har lite svårt för att automatisera saker,  måste sträva efter att bli lite mera ett med mitt hjärta,, bara pumpa på lixom. . . . . . . . /

HAN har förresten studio i ateljékollektivet "Platform Stockholm" där även jag har ett rum. Berättade att han var en av dom som var med och drog igång verksamheten med ateljérna i Beckers gamla huvudkontor på Liljeholmen.. . Men nu har han inget ansvar, där ,vilket han heller inte vill ha, vill inte vara "låst".
-Hej & Hej, sa vi, och han flöt iväg mjukt som om luften vore vatten. Fri kille.

(Kan "påminna" om att ateljéer blir då och då lediga, så det finns möjlighet att anmäla ert intresse om behov finns, läs mer i länken ovan.)• . .. ...Nickade även på andra igenkända ansikten på håll i ögonvrån. Erik Mikael Karlsson, Mats Lindström, Staffan Eek, Leif Elggren, Carl Michael von Hausswolff, Suzywan Miaw,o.s.v. 

I väntan på konsert med Atom™,  dvs. Uwe Schmidt , 25 januari 2014 kl 23:30 andra dagen på "Art´s Birthday Party" / Södra teratern, Stockholm… Men han kommer från Frankfurt fast där trivdes han inte, han flyttade till Chile i stället (32° varmt nu)
Aja.. .
Atoms™s estetik stod i skarp kontrast mot den guldkrulliga lokalen... musikens digitala disciplin och,.. ja . ni ser-hör.


Södra teatern, stora salen. När den röda lampan till höger på scen tändes då började direktsändning i radions p2.

Det var VERKLIGEN tryck och tyngd i Uwes audiovisuella konsert (≈1tim 20min ),.. . Var ju ingen kolossal visuell scen-show, men den video som var, var så effektiv, komprimerad,, riktigt atomtryck!. Någon video kommer senare... .. . Nej förresten, den kommer nu!:"Det var så innihelvete jävla bra förstår du." ..Som Ingmar Bergman skulle ha sagt!

Alla fall i sin genre så kan det inte bli mera helgjutet än så här. Har jag sagt redan. Det är emellanåt orört skönt med en sånndär ren estetik. Som att "detoxa" sitt ljudsinne lite… > Back to sinus, back to minus< (ett Brian Eno rim) . . Och det blev ett enormt funkigt sväng så man höll på att trilla ned från andra balkongen (finns 3) .. Nädå, detdärnär jag håller på att tappa mobilen var för att jag blev så oerhört förtjust, då han kritiserade hela den monstruösa musik imperialismen som råder, och det med en väldigt konkret torr humor,, var befriande. Att driva med stora etablerade skivbolag och varumärken gör han väl en grej av med sitt eget alias ATOM™ (ett trademark ja). Hans populärkulturella kritik börjar vid 7:08. in i klippet.
Denna musik gör sig bra i större lokaler med efterklang, ty det är alltför torrt producerat i sitt original. Men nu i konsertsammanhang iofs. bra, för då blir det en sådan underbar tät attack/ punch i de egentligen knasstertorra ljuden.. .  som är helt olyssningsbart i hörlurar. Arbetade själv så i partier när jag gjorde musik till de koreograferade dansföreställningarna.

(Tyvärr går ju givetvis (som vanligt)inte basen alls fram, vilket gör att  diskanten känns för vass. Och suddigt mobilfokus. (Klaga klaga.) Kontrasten är för stor, han syntes ju där han stod. När det stora huvudet kom fram såg det ut ,lite.,som det satt på hans egen kropp osv. Ja, det hela var fyllt med humor,.)
Det där "..sschhh"-ljudet i rytmen låter som hans egen röst som är samplad. Enkelt och effektivt. Kraftwerk har en klar konkurrent här i ATOM™.


Var ju väldigt många andra akter oxo, som>> Vanligt folk, Forest swords, Midaricondo, Colleen, Carl Michael von Hausswolff, Robert Piotrowicz, TM404, Demdike stare, Stellar OM Source, Heatsick, Hästköttskandalen, m.fl. Janej, det gick inte hinna med allt.
Så blev det klubberi till kl 03 på Kägelbanan (ligger i samma huskomplex typ, fast man får gå ut och sedan in igen).. . >>Lyrikan (medicinen) funkade fint tydligen. Gick fram mot Helena Hauff från Hamburg... Ett tre timmar långt DJ-set blev det!* Här en lite vemodig dov melodi i kombination med kugghjuls rytm.. .  Hon var säker... i sin yrkesroll som DJ i alla fall hur det är annars vet man ju inte.
Såg studiochefen för EMS, Mats Lindström dansa en Kraftverk-robbot dans, alltså enbart vickande på överkroppen med böjda armar i 90° vinkel ni vet, ser det framför er va? Har det på film på en annan hårdisk. Känner mig väldigt utspridd! Har saker/hårddiskar på olika ställen, nu är den på Karlavägen, jag är hemma i Väsby och hämtar en annan sak som skall vara på en tredje annan plats >> ateljén och hit och dit. Men det är väl sånt som folk tycker är roligt fixa lite här och fixa lite där,, eller?! Själv skulle jag må bäst om allt var i ett hus, jobb/ateljé/studio/hem, säng, lager, böcker, havregryn, strumpor, ytterdörr.. på samma ställe. Virrigt värre nu.


. .. Nackdelen med Lyrica i kombination med vit vin, var att jag inte tog åt mig eller besvarade en flickas invit . "-Du Är Vacker!!!!"SKREK hon, jaha.. så kan man säga,. mmh. Och en annan tog mig under armen och vandrade iväg.. . " -Skall vi inte bli ett par då?"... Varför. Jag kanske inte riktigt ser dessa inviter, tillfällen till familjebildning. -Meh, det kan ju inte bli tydligare Max. Det här "nuet" kan ju inte alltid vara ett "strax" .Nä jag är sjuk ihuvudet. Måste försöka bli lite mera ett med naturen! Det där... jah,. .  . ,. Jag har problem med min tidsuppfattning. ..?, . . ,.fast. Så jag är glad att jag toG mig samman och tid och mod och iväg på den där födelsedagsfesten  å Daniel Rozenhall och jag hade det bra ändå, vi hamnade på "Under bron" klubben som alltså ligger under Skanstullsbron (praktiskt namn) oxo till kl. över 05. Sedan autistade vi oss fram genom gatnätet på söder.. . Föll i säng  07:30.

-Mjavisst, min nuvarande psykiatriker sa vid senaste mötet att.. "-Nästa gång skall jag medicinera dig med ett krogbesök", (om inte Voxran funkar?eller?) ,  "-Du måste gå ut!" Det har jag gjort nu. Jag vet inte, min plats i "ekosystemet" är ju densamma, och fattigare blev man. Tycker det är riktigt skitdåligt att man skall betala 150kr för inträde på "Under bron" när man kommer dit vid kl 03.ca.30 tiden... Dom borde åtminstonde halvera priset efter 01. tycker jag... 150kr för knappt 1 1/2 timme?!?!

`


Men ojdå, vad hände där?!? Dagen efter-selfie.. . tussrisigrimas . . Så jäkla ansträngt att ta självporträtt. Apropå dt, läste fel här om dagen, jag trodde någon hette Selfie, ..men det stod Sofie, Stephanie eller nått??  Ah, fast någon knasboll döper säkert sin unge till det!...  "-Selfie! Kom in och ät nu, det är mat!.. . "

" -SELFIEEEEH!!!!! ...Maten Kallnar!!!!.."

"-Var är ungen!??!! Står inne på toaletten och tar selfies på sig?".
Inga kommentarer:

Bloggarkiv

Om

Mitt foto
Sweden
Är så ledsen över min ojämna energinivå ?..någon obalans mellan dopaminet och noradrenalinet .. ?? som... Vilket får till följd att jag orkeslöst skriver på blobbinlägg som skulle skrivits och laggts ut för två/3/IV.. . månader -år sedan. •Händelserna måste komma på rätt plats även om inte jag hinner vara i tiden med min blobg. Kan då,nu hända att det kommer gamla "nya" skriverier som läggs in där dom hör hemma i tidslinjen, vilket gör det svårt för eventuellt intresserade att se dessa?.. ! ..eftersom dom inte ligger högst upp i bob-listan när man går in på doggen. Så därför gör jag som så.. Att jag publicerar det gamla "nya" senkomna inlägget överst, alltså dags dato.. . Så får det ligga där några dagar. . . tick tack tick´ SEDAN sÅ arkiverar, sorterar jag in det, dem på sin rätta plats >där>>då det inträffade, kanske fyra månader sedan..?. . Materialet må vara rörigt,. men moset måste åtminstone vara "tabelliserat"........ -Bara för att detta sega psyke inte är i fas, med nutiden, så blir det så. ~Så ni vet. Denna glodb kommer aldrig vara aktuell, riktigt... . .. men har heller inga ambitioner att vara någon "mode-oglbare".

-Vill du säga mig någonting? >>> skrivabrev@gmail.com

-

Etiketter

? ?PSYKOS? `*ETT TIPS*´ 0 kr. Agatha Christie Akvarell Alexandra E Lindh Allkonstverket Alopecia Areata Andlig utveckling Anhedoni Animerad film Apati Aphex Twin Arbetet Aromaterapi Art´s Birthday Party Atarax Ateljén Atypisk autism Aurélia Thierrée Australien Autechre Autismspektrumtillstånd Autodidakt Automatiserade tillvägagångssätt Avantgarde Balans i Tillvaron Barndomsminnen Basinkomst Beethoven Befriande! Behov Bengt Lagerkvist Benzo Besvikelse Bird By Snow Blod Blogga Boendet Bohol Boken Brian Eno Buchla Budskap Böcker Chaplin Chocolate hills Christopher Chaplin Circuit bending Collage Cykla Dan Fröberg Dans Dansföreställning Databugg David Bowie Depression Dessa Huggormsyngel Detaljer Detektiv Djur Dokumentär Dopaminbrist Drill 'n' Bass Drömmar DU Död Döden EAM EarthCam Eklektiker Ekonomi Ekvatorn El Azizia Elektronik Elektronisk Elektronmusik Elijah Wood Ellinor Olovsdotter EMS Ensamheten Eteriska oljor Evigheten Existentiell ångest Facebook FAKTA Fantasy FAR FEL Film Filosofi Fixa idéer Flunitrazepam mylan Form Eko Foto Frihet Frustration Fullkorns underhållning Fylkingen Fysisk teater Fysiskt välbefinnande Fågel Färgterapi Försvarstal Försäkringskassan Förtydligande Förtätade intellektuella krumbukter GGGalgHuMoRRR Goombay Dance Band Gotland Gott Nytt År..? Grattis!!! GUD Habilitering HAT Hinder HITLER HJÄLP HSP Humor Hype Machine Hypnagoga Hallucinationer Hälsoprylar I natten Idioter IDM Iggy Pop InspiratioN Instrumentbygge Jacques Werup Jag . Är . Helt . Lugn . JAG ÄLSKAR DIG James Thierrée Jesus Jim Henson Jonas Sjöstedt Josefin Nilsson Jukka Korpi Kläder KMH Kning Disk Komposition Kompressor Konsert Konst Konstnärliga tillvägagångssätt Konstnärsmaterial Konstteori Kontraproduktivt beteende Korg Polysix Krautrock Kreativitet Kritik Kyle Bobby Dunn Känslodrabbat Kärlek Landsflykt Lars-Gunnar Bodin Laurie Spiegel Lazarus Leif Elggren Leonard Cohen Lhasa de Sela Libyen Liv Live elektronik Livet Ljudkonst Ljusdesign Ljusterapi Lotta Barlach Lou Reed Luftfuktare Lyrica M.C. Escher Magi Magnus V. G. Wallin Mat Matti Bye Mattias Olsson MDT Medicin Mellan hopp och förtvivlan Mental ohälsa Metafysik MIN STUDIO Modellandskap Moderatdjävlar Modulsyntar Montage/Ljus-Tavla MORD Mordförsök Musik Musikakustik Musikinstrument Muskelsvaghet Naturen talar Negativ stress Nervsammanbrott Nycirkus Ofrivilligt självmord Oljemålning ONDSKA Oro Orättvisa Panik Panikattack Papegoja Paranoia Paranormalt Performance Pionjär Plagiat Platform Stockholm Poesi Poirot Politik Politikerförakt Promenad Protest Psykiatrin På promenad Pär Lagerkvist Radio Radioaktivitet Recycle design Resa Richard D James Rita RYMDEN Rädslor Sade Sanna Ehdin Scenografi Sci-Fi Serge Sheriff Siffror Sjukdom SJÄL-porträtt Självmord Självobservation Skada Skrivande SkräcK Skulptur Skådespelare Släkten Smärtschema Social fobi SOLEN Sonar Stockholm Sorg Spikkudde Spökdjur Squarepusher Steampunk Stress Studioutrustning Svart Svek SY Symbolik Synestesi Sång-texter Södra teatern Sömn TACK för förståelsen ✯ Tarsius Teater Teckning Teknik Teknikens under Text-ljudkomposition TID Till SALU Tokryck Tom Campbell ton i ton Tradera Trent Reznor TRÖTTHETEN TV Tvångshandlingar Tvångstankar Twin Peaks Tyskland Undvikande Utmattningsdepression Utrotningshotad Var GLAD Varför? Verkligheten Verklighetsflykt Vetenskap Victoria Chaplin Visdom Voxra Vånda Vänskap Värmerekord Wendy Carlos Woody Allen www Ångest Ångestnivåhöjning Återkallandet av kraft
.

Hela ditt trasiga psyke... .. . Slut ögonen • • och - - stirra in i musiken.


Klicka På - HhÄäRr - pÅ för att komma till listan för att lyssna.
.

Följ via e-post

Konst bloggar BlogRankers.com Blogglista.se Konst Kultur
Reggad på Commo.se länkkatalog Favoritlistan.se
Nätets bästa sajter!
Blogg Topplista
Twingly BlogRank 1000länkar.com - gratis länkkatalog

Translate this site......!!!!!!!

• °